شرائط البطاطا من المطبخ الصيني


شرائط البطاطا من المطبخ الصيني
تودو صو

المقادير
حبة بطاطا
فلفل احمر واخضر
ربع كوب زيت ذرة
قطرتان زيت سمسم
ملعقة خل الارز الاسود
(بهار الخواجيو , فلفل احمر, يابس ملح )

الطريقة

تقشر البطاطا على شكل شرايط طويلة وتوضع بماء بارد لربع ساعة مع تغيير الماء كل خمس دقائق
يوخذ جزء صغير من الفلفل الاحمر والاخضر وتقطع شرايط
تصفى البطاطا في مصفاة
يحمى الزيت مع الفلفل الاحمر اليابس وبهار الخواجيو وزيت السمسم
وعند ظهور الرائحة العطرية للخواجيو يخرج من الزيت ( لانو الغرض نكهته وليس البهار ويكون ذلك بحرقه في الزيت )
تقلب البطاطا مع الزيت لخمس دقائق فقط لا اكتر وبعدها تضاف الفلفل الاحمر والاخضر وتقلب لدقيقة وتضاف ملعقة الخل وتقلب لدقيقة ويسكب في صحن التقديم ويزين باوراق الكزبرة الخضراء

Followers

Pageviews Last 7 Days